Υπηρεσίες

ΩΤΙΤΙΔΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Οι συχνές ωτίτιδες  και εκκριτικές ωτίτιδες (συγκέντρωση υγρού στο αφτί χωρίς έντονα συμπτώματα), παρακολουθούνται με κλινική εξέταση και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και προτείνεται κατά περίπτωση η κατάλληλη θεραπεία.

ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα προβλήματα ακοής καθυστερούν την ανάπτυξη της ομιλίας, γλώσσας και ικανότητας μάθησης του παιδιού. Όταν διαπιστωθεί βαρηκοΐα, πρέπει να εφαρμοσθεί αμέσως ακουστικό, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ψυχική και ψυχολογική υγεία του παιδιού και το βοηθά να ενταχθεί φυσιολογικά στην κοινωνία.

ΒΑΡΗΚΟΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Ο έλεγχος της ακοής στους ενήλικες, γίνεται με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό (ακοομετρία, τυμπανομετρία, ωτομικροσκόπηση). Ανάλογα με την φύση του προβλήματος, εφαρμόζεται η  κατάλληλη θεραπεία, συντηρητική Φαρμακευτική ), ή χειρουργική, ή προτείνεται η τοποθέτηση ακουστικού βαρηκοΐας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΛΙΓΓΟΥ ΕΜΒΟΩΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΩΝ.

Γίνεται πλήρης εξέταση και έρευνα των ασθενών που πάσχουν από  εμβοές ώτων, ιλίγγους αστάθεια ή ζάλη, με εξέταση οπισθίου λαβυρίνθου καθώς και όπου κρίνεται απαραίτητο με ηλεκτρονυσταγμογραφία.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ

Σε χρόνιες ρινίτιδες  μπουκώματα της μύτης, στα  παιδιά  αλλά και στους ενήλικες , μπορεί να ευθύνεται κάποιος αλλεργικός παράγοντας-αλλεργιογόνο ,ο οποίος να δημιουργεί ενοχλητικά και παρατεταμένα συμπτώματα.Αν η αλλεργική ρινίτιδα δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση πολυπόδων της μύτης, μέχρι και αλλεργικό βρογχικό άσθμα.

ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΗ ΡΙΝΟΣ-ΛΑΡΥΓΓΟΣ

Με τα ενδοσκόπια, μπορούμε να εξετάσουμε ανώδυνα  με κάθε λεπτομέρεια τη ρινική κοιλότητα, το ρινοφάρυγγα, τα στόμια των ιγμορείων, το λάρυγγα και τις φωνητικές χορδές, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε και να μεγεθύνουμε πάνω στη βλάβη, καθώς  επίσης και το αφτί. Λόγω της μεγέθυνσης που παρέχουν, αποτελούν αξιόπιστα όργανα, τόσο  για την εξέταση των παραπάνω κοιλοτήτων με απόλυτη σαφήνεια και σιγουριά, όσο και για τυχόν λειτουργική ενδοσκοπική χειρουργική.